Süssük ki!

Receptek képes illusztrációkkal


Csülkös bab leves

csbab


Hozzávalók: 25 dkg bab, egy füstölt sertés csülök, 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa, evőkanál zsír, evőkanál liszt, egy hagyma, kávéskanál pirospaprika, só, bors, 1 dl tejföl, ecet.csipetke


A beáztatott babot felengedjük annyi vízben, ami ellepi a csülköt és a zöldségekkel feltesszük főni. Ha puha a hús kis kockákra vágjuk. Közben rántást készítünk a zsírból , lisztből, hagymából, meghintjük paprikával, felengedjük egy kevés vízzel és a levesbe öntjük. Beletesszük a húsdarabokat és felforraljuk. Végül egy kevés ecetet és a tejfölt is hozzáadjuk.


Fokhagymakrém leves


fokh


Hozzávalók: 2 fej fokhagyma megpucolva, nagyobbacska fej vöröshagyma. 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, növényi olaj, só, bors, picike rozmaring, pirítós kenyér kocka


A megpucolt vöröshagymát kezd el olajon pirítani majd add hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsd egy picit. Vedd le a tűzről és óvatosan keverd bele a lisztet. Öntsd fel 1/2liter vízzel (én 2 decivel többet szoktam hozzá adni nekem így is ízlik) és add hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogod turmixolni. Ha összeforrt a leves jöhet a turmix majd forrald fel utoljára is! Ha van kedved még tehetsz bele sajtot is.

Pirítós kenyér kockát teszek bele.(Sütőben megpirítom a kenyeret, lehet sokat csinálni és előre lefagyasztani.)


Gombakrém leves

gombi


Hozzávalók: 30 dkg csiperke gomba ,1 dl tejföl, egy kanál liszt, egy kevés olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, só, bors, ételízesítő


A gombát és a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és egy fazékban olajon megpároljuk, majd kevés vízzel felöntjük és tovább főzzük, amikor tejesen megpuhult adunk hozzá még vizet, fűszerezzük (adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is), a lisztet és a tejfölt is hozzáadjuk, az egészet összeturmixoljuk és felfőzzük.


Gulyás Leves


gulyas


Hozzávalók: 50 dkg szárazbab, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 2 petrezselyem, 50 dkg hú, 1 hagyma, egy evőkanál zsír, 1 evőkanál pirospaprika, bors, kömény, só, delikát; tészta: 20 dkg liszt, 2 tojás, víz.


A megolvasztott zsírban fedő alatt üvegesre pároljuk a hagymát, meghintjük paprikával, beletesszük a húst, az előzőnap beáztatott babot, a zöldségeket. Felengedjük 2 l vízzel, beletesszük a fűszereket, lassú tűzön fedő alatt főzzük.


Habart paszuly

habpasz


Hozzávalók: 4 konzerv bab, 6 evőkanál liszt, 1 nagy tejföl, só, kevés delikát.


A babot felöntjük vízzel, majd egy szedőkanálnyi léből habarást készítünk a liszttel és tejjel, habverővel felverni.


Karfiolkrém leves

karfina


Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, só, tejföl.


½ l vízben feloldjuk a leveskockát és beletesszük a rózsáira szedett karfiolt. Megsózzuk és ha puhára főtt áttörjük. A vajból és liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a leveshez, mag a tejfölt is.


Meggyleves

meggy


Hozzávalók: 50 dkg meggy, 15 dkg cukor, kávéskanál só, 1 dl tejföl, evőkanál liszt, fahéj, citromhéj.


A meggyet 1,5 l sós, cukros, fahéjas, citromhéjas vízben 2-3 percig főzzük, majd a tejfölben simára kevert liszttel besűrűsítjük. Néhány percig forraljuk.


Paradicsom leves


para


Hozzávalók: 1 l ivó paradicsom, só, bors, kevés citromhéj, néhány csepp citromlé, porcukor, 1 teáskanál oregáno és bazsalikom.


A hozzávalókat összekeverjük és lehűtjük.






* Minden recept kipróbált, bár a képek csupán illusztrációk!















Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 29
Össz.: 5 649

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Süssük ki! - © 2008 - 2024 - sussuki.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »